201920feb

Zes nieuwe talenten; een buitengewoon welkom!

201920feb

Vandaag start een groep van zes kandidaten met een werkervaringstraject bij Buitengewoon. Op het hoofdkantoor van a.s.r. Verzekeringen maken zij kennis met hoe een baan in de schoonmaak, catering, receptie en beveiliging eruit kan zien.

Zo’n eerst werkdag is altijd spannend. Dat geldt nog eens extra als je een lange periode thuis bent geweest, bijvoorbeeld door ziekte of omdat het niet is gelukt een diploma te halen. Speciaal voor die groep mensen zet Buitengewoon zich in. “Ons doel is om de afstand tot een gave baan een flink stuk kleiner te maken”, vertelt Bas Dubbeld, sociaal ondernemer bij Buitengewoon. “In dit geval wil ik in het bijzonder a.s.r. Verzekeringen en onze collega’s van Facilicom Solutions bedanken, omdat zij samen met ons bijdragen aan waardevolle aan proefplaatsingen en stagemogelijkheden voor mooie mensen die een kans verdienen..”

Werkritme opdoen

Tijdens de eerste fase van het traject maken de kandidaten kennis met het werk binnen de facilitaire dienstverlening. Dat varieert van catering bij partner Albron, schoonmaken bij Gom, receptiediensten bij Trigion en technisch onderhoud bij Facilicom Solutions. Er is begeleiding en coaching via Buitengewoon, en op de werkvloer kunnen kandidaten terugvallen op een buddy. “Werkritme opdoen en proeven aan verschillende soorten werk is een onmisbaar onderdeel van onze buitengewone aanpak”, aldus Dubbeld. “Door zelf te ervaren waar hun mogelijkheden en talenten liggen, is de kans veel groter dat het straks ook in een betaalde baan lukt om aan het werk te blijven.”

Doe mee!

Het organiseren van stages en proefplaatsingen is een van de routes die Buitengewoon aan biedt. Heeft iemand laten zien geschikt te zijn, dan krijgt de medewerker een dienstverband aangeboden. Dit kan rechtstreeks bij een van de Facilicom-divisies, of bij Buitengewoon zelf. Dus, zijn er ook in jouw organisatie mogelijkheden voor proefplaatsingen? Neem dan zeker contact met ons op. Samen werken we aan een arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan doen.