De enerverende reis van Marco

In het voorjaar van 2019 zat Marco Elenbaas nog zonder werk thuis, niet omdat hij daar zelf voor koos maar omdat hij – vanwege zijn visuele beperking – nergens op de arbeidsmarkt een kans kreeg om van waarde te zijn.

Marco besloot echter niet bij de pakken neer te gaan zitten en zijn lot in eigen hand te nemen. Hij plaatste een oproep op LinkedIn waarin hij vroeg welk bedrijf of organisatie hem een kans wilde geven. Hij kon zich er eenvoudig niet mee verenigen dat zijn voorland zou zijn om tot aan zijn pensioen een uitkering te ontvangen en dus niet van waarde te kunnen zijn voor werkend Nederland. Wat een held!

En niet zonder resultaat! Marco en Buitengewoon kwamen met elkaar in contact en in no-time werd hij bij Incluzio met open armen ontvangen.

De rest is geschiedenis..  inmiddels heeft Marco een baan bij het onderdeel De ZorgCentrale welke is voorafgegaan door een proefplaatsing en detachering vanuit Buitengewoon.

Het is een enerverende reis geweest, mét hobbels in de weg en flinke uitdagingen, maar het resultaat mag er zijn. Wij zijn apetrots op Marco én op onze collega’s die hier samen de schouders onder gezet hebben!

In de eerste Buitengewoon podcast zitten we aan tafel met Marco en praten we over zijn reis naar een contract bij De ZorgCentrale. Benieuwd?

Beluister hier de podcast